9/10: Open Les Taijiquan voor Beginners

2014 10 taijiquan.jpgOp donderdag 9 oktober start weer een nieuwe cursus Taijiquan voor Beginners, onder leiding van Michiel Simon.  Tijdens deze cursus leer je de vereenvoudigde Yangstijl 24 vorm.
De cursus bestaat uit 10 lessen op donderdagochtend van 11:30 - 12:30 uur. De eerste les op 9 oktober is een GRATIS OPEN LES.

Taijiquan
De Chinese Krijgskunsten (Wushu) worden verdeeld in twee hoofdgroepen: de externe en de interne stijlen. Taijiquan valt onder de interne stijlen. Bij deze vorm van krijgskunst leert men om – in tegenstelling tot de externe stijl – geen uiterlijke of zichtbare kracht in de bewegingen te leggen. De Taijiquan vorm bestaat uit een serie bewegingen, die vloeiend in elkaar overgaan. De bewegingen worden langzaam, ontspannen en geconcentreerd gelopen. Het gaat erom de principes van Taijiquan in elke beweging en in je hele lichaam te voelen.

De Lessen
In de lessen worden de technieken aangeleerd, de overgangen doorgenomen, en natuurlijk wordt er veel geoefend. Om de technieken goed te leren is het daarnaast aan te bevelen ze thuis te oefenen! Als warming-up wordt gebruik gemaakt van eenvoudige losmaak- oefeningen, rek en strekoefeningen en/of Qi Gong.

Opgave en kosten
Je kunt je voor de cursus opgeven bij Earl Blijd (tel. 06-21 811 216) of via het contactformulier.
De kosten van de cursus bedragen 70 euro (voor Bao Trieu-leden: 50 euro).

 

Spreuk BTB