27/9: Demo's bij Chinees Festival in Hortus Haren

Zaterdag 27 september vindt er in de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren een Chinees Festival plaats. Groningen Confucius Institute organiseert een programma met dans, muziek, zang, film, demonstraties en workshops. Bao Trieu / Blijd verzorgt tijdens dit festival de opening en afsluiting met prachtige leeuwendansen. Ook staat een uitgebreide Wushu/Kung Fu-demo op het programma, en kan je meedoen aan het Wushu/Kung Fu workshop.

2014 09 chinees festivalTijdens het Chinees Festival worden Chinese verhalen verteld en overal in de tuin zijn Chinese hapjes te verkrijgen. Daarnaast zullen de rondleiders van de Hortus enkele rondleidingen door de tuin verzorgen. Met een iphone is een informatieve audio-tour te beluisteren.

Het Confucius Institute promoot de Chinese Cultuur in landen over de hele wereld. Deze Chinese dag wordt dan ook overal gevierd en is bedoeld om lokale bevolking in contact te brengen met de Chinese cultuur.

De Chinese tuin in de Hortus is uniek in Europa en onthult geheimen van het Verborgen Rijk van Ming. De tuin werd door Chinesen uit Shanghai gebouwd met Chinese materialen. Het is een prachtige oase waar bezoekers zich in een andere wereld wanen en kunnen dwalen en dromen.
Bekijk verslagLees meer ...

Spreuk BTB