China Trip van Earl Blijd

In de zomer van 2016 is BTB trainer/coördinator Earl Blijd zes weken naar China geweest. Het werd een prachtige ervaring, waarvan op verschillende wijzen verslag is gedaan.

Hieronder vind je een korte samenvatting van de reis van Earl. De eerste drie weken waren zoon Yulong Blijd en BTB'er Kitty Oldenbroek ook aanwezig.
Meer over de reis kan je als volgt vinden:

2016 chinatrip

CHINA TRIP VAN EARL BLIJD

In de zomer van 2016 is Earl Blijd 6 weken naar China geweest. Deze reis vond plaats onder leiding van Sifu Zhao, Grootmeester van Jing Wu. Sifu Zhao is regelmatig bij Bao Trieu Sportcentrum geweest voor workshops Shuai Jiao (Chinees Worstelen) en Chinese Chan (Zen) Ceremonie. Met sifu Zhao bezocht Earl Blijd diverse steden in China, en een bijzondere combinatie van evenementen en organisaties.

De reis begon met een paar dagen in de stad Taizhou, in de provincie Zhejiang ten zuiden van Shanghai, met een bezoek aan  grootmeester Xu Chang Wen. Vanuit Taizhou werden verschillende Boeddhistische kloosters bezocht, maar ook de Taoistische academie Dong Bai Gong. Tijdens de reis waren er ook gesprekken met verschillende meesters en grootmeesters, zoals Sifu Wong Daat Sung van Hung Gar Kung Fu stijl. Daarnaast ook meegetraind en bij verschillende gelegenheden demos gegeven.

Zo bezochten sifu Zhao en Earl Blijd de negende Kantonese Wushu Elite Kampioenschappen, met meer dan 4000 deelnemers uit de hele provincie Guangdong. Als gasten uit Nederland werd sifu Zhao en Earl Blijd, voormalig Nederlands Coach Sanda (officiële Fullcontact wedstrijdsparren voor Wushu) en Ridder in de orde van Oranje Nassau,  gevraagd om de prijsuitreiking van de eerste categorieën te verzorgen.

Tijdens de China Trip werd sifu Zhao vaak gevraagd naar de afkomst van Earl Blijd. Sifu Zhao gaf dan aan dat rond de jaren 90, Earl Blijd in heel Europa, maar ook Canada en VS, optrad en aan wedstrijden deelnam, dat hij vooral bekend werd als “The Panther of Curaçao” en overal een goede indruk achterliet van de Chinese Gevechtskunst Wushu. En dat Earl met zijn school nog steeds zorgt voor een goede Wushu-opleiding in Groningen.

Al met al zorgde deze China Trip voor veel erkening en waardering voor de werkwijze van Earl Blijd, trainer van Wushu / Kung Fu vereniging Bao Trieu / Blijd.

Spreuk BTB