BTN 83 is uit !

De nieuwe Bao Trieu Nieuws is uit, deze keer ter gelegenheid van de Viering van Chinees Nieuwjaar op zondag 29 december 2017.
Uit deze Bao Trieu Nieuws vind je de volgende artikelen/verslagen op onze website:

Drakendans tijdens Chinees Nieuwjaar
Tijdens Chinees Nieuwjaar wordt de Drakendans vaak uitgevoerd. Lees meer over de symboliek en oorsprong van deze prachtige dans, en over het verschil tussen de zuidelijke en de noordelijke drakendans.

Zo versier je je huis
Tijdens Chinees Nieuwjaar worden allerlei versieringen gebruikt als symbool voor geluk en voorspoed. Lees meer over fai chun, doufang, chunlian, chuntiao, en andere symbolen.

Chinese Nieuwjaarsgerechten
Bij de viering van Chinees Nieuwjaar spelen gerechten een belangrijke rol. Achter elk gerecht schuilt een symbolische betekenis.

Geluksnummers in China
In China spelen nummers een belangrijke rol, maar de associaties daarbij zijn heel anders dan wij in het westen gewend zijn.

Hakka in en buiten China
Veel van de Nederlandse Chinezen hebben oorspronkelijk een Hakka-achtergrond. Deze bijzondere groep Chinezen heeft vaak een enorme reislust aan de dag gelegd.

De Chinese waaier
Bij Bao Trieu kennen we de waaier natuurlijk als wapen, maar daarnaast kent de waaier nog veel meer toepassingen in de Chinese cultuur.

Biografie van Earl Blijd
Fabiënne Röben schreef voor haar studie Geschiedenis een biografie over Earl Blijd, de Panter van Curacao.

Aksel Cijntje op weg naar de Paralympics
Aksel Cijntje heeft een droom: hij wil met zijn handbike meedoen aan de Paralympics in Tokyo in 2020. Trainen bij Bao Trieu helpt hem hierbij.

Leeuwendans bij MidHerfst Lampionnen Kinderfeest
Tijdens het Vietnamese Mid-Herfst Kinderfeest op zaterdag 17 september 2016 in Beijum voerde het BTB Jeugd-demoteam een leeuwendans uit.

Wushu Exchange Weekend
Op 10 en 11 december 2016 vond bij Bao Trieu een Wushu Exchange Weekend plaats: een uitwisselingsweekend met sifu Wenhua Zheng en haar leerlingen van de Zhong Hua Wushu school uit Haarlem. BTB'er Melissa Husada doet verslag.

Chinese Leeuwendanscompetitie voor Jeugd & Junioren: verslag en resultaten
Zondag 11 december 2016 vond bij Bao Trieu de eerste Chinese Leeuwendans Competitie voor Jeugd & Junioren plaats. Naast een aantal teams van Bao Trieu deed een team van Ricardo Sousa Kung Fu Academy mee. Sifu Ricardo Sousa doet verslag; de resultaten van de leeuwendanscompetitie vind je hier.

Workshop Kung Fu voor geschiedenisstudenten
Op 11 januari 2017 volgden een aantal Groninger geschiedenisstudenten van studievereniging Ubbo Emmius een Kung Fu workshop onder leiding van Earl Blijd. Deelnemer Chris Jansen doet hiervan verslag.

Spreuk BTB