BTB Cursussen

Bao Trieu / Blijd organiseert regelmatig cursussen, bijvoorbeeld Taiji, Vechtkunst voor Jongeren met een Beperking, of cursussen voor ouderen. Hier lees je er meer over !

Zumba - nieuw bij Bao Trieu!

Nieuw bij Bao Trieu: Zumba op zondag! Op opzwepende muziek en onder de bezielende leiding van Els Blijd-Hogewijs een uur lang hard aan de slag. Lucia deed mee en doet verslag van de eerste editie van deze nieuwe cursus.
Lees meer...

Kleine Draakjes Kung Fu - najaar 2018

Ook in 2018 vond weer een aantal keren de cursus Kleine Draakjes Kung Fu plaats. Ouder Tonke Frans schreef een enthousiast verslag van de najaarseditie van deze mooie cursus.
Lees meer...

Kleine Draakjes Kung Fu - najaar 2017

Ook in 2017 is een aantal keren de cursus Kleine Draakjes Kung Fu (voor kinderen van 4 tot 6 jaar) gegeven. Tonke Frans beschrijft hoe zoon Aron de lessen die in het najaar van 2017 zijn gegeven, ervaart.
Lees meer...

Kleine Draakjes Kung Fu najaar 2016

In oktober en november 2016 werd een nieuwe Kleine Draakjes cursus georganiseerd: kung fu speciaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Kitty Oldenbroek hielp mee en doet verslag.
Lees meer...

Kleine Draakjes Kung Fu

Omdat er steeds vaker gevraagd werd naar Kung Fu / Wushu lessen voor kinderen jonger dan 6 jaar, biedt Bao Trieu sinds najaar 2015 de cursus Kleine Draakjes Kung Fu aan: 6 lessen van 45 minuten, speciaal voor de jongste kinderen. BTB'er Demi Kwast hielp mee en schreef een verslag van de eerste cursus.
Lees meer...

Bewegen voor Ouderen

2009 btb ouderenOp verzoek start Bao Trieu op donderdag 5 maart 2015 met een nieuwe editie van de cursus Bewegen voor Ouderen.
De cursus bestaat uit 6 lessen die worden gegeven op donderdag van 10 - 11 uur:

  • 5, 12, 19, 26 maart 2015
  • 2 en 9 april 2015
Lees meer...

Vallen Verleden Tijd Groningen

Vallen Verleden Tijd Groningen geeft cursussen valpreventie en valtraining bij Bao Trieu; Earl Blijd verzorgt daarbij een deel van de lessen. Dankzij een subsidie van Zon MW / Sportimpuls wordt de cursus tot augustus 2015 bijna gratis aangeboden aan 55-plussers. Lieneke Volger doet verslag. De organisatie heeft een eigen website: www.datvaltbeter.nl, OOG TV maakte een video-verslag van een training in het voorjaar van 2014 en de seniorenkrant Groningen publiceerde in december 2014 een serie interviews met trainers en deelnemers.
Lees verslag | Ga naar website | Video OOG TV | interviewserie

Kung Fu voor Jongeren met een Beperking

Zoals de meeste jaren werd ook in 2010  een cursus voor Kung Fu voor Jongeren met een beperking gegeven. Sarina Abrahams hielp mee met het lesgeven, en doet verslag.
Lees meer ...

Valtraining voor Senioren

Bao Trieu / Blijd organiseert regelmatig valtrainingen voor senioren, vaak in samenwerking met een fysiotherapiepraktijk. Een fysiotherapiestudente en een deelneemster doen ieder op eigen manier verslag van een valtraining in 2008.
Lees meer ...

Augusto Ferrari bij Bao Trieu / Blijd

In 2006 gaf Augusto Ferrari een cursus Braziliaans Jiu Jitsu bij Bao Trieu / Blijd. Jan Bloem was erbij, en was verrast over wat hij zag en wat hij leerde. Had hij voorheen niet de ambitie zich in grondvechten te verdiepen, na deze kennismaking is hij 'om' !
Lees meer ...

Schuiven op Schijven

Voor de Nationale Sportweek van 25 maart - 3 april 2005 werkte Bao Trieu / Blijd met het thema "Schuiven op Schijven". De deelnemers van de cursus Vechtkunst voor Jongeren met een Beperking deden hier vol overgave aan mee (artikel). Ook tijdens de reguliere lessen kung fu, boksen en sanda, werd op schijven gewerkt (foto's).
Lees meer ...

Vechtkunst voor Jongeren met een Beperking

Bao Trieu / Blijd organiseert regelmatig een introductiecursus Vechtkunst voor Jongeren met een Beperking. In 2003 gebeurde dit voor de tweede keer. Sinne en Sijtsche, BTB'ers die destijds meehielpen met het geven van de cursus, doen verslag van hun ervaringen.
Lees meer ...

Spreuk BTB