Hoogtepunten

Bao Trieu / Blijd verzorgt al jarenlang op hoog niveau demonstraties, workshops en cursussen in zeer uiteenlopende situaties. Hieronder vind u een aantal hoogtepunten uit onze geschiedenis.

Viering Chinees Nieuwjaar 2023 in Forum Groningen

2023 01 22 cnjvOp zondag 22 januari 2023 vierde Bao Trieu weer als vanouds Chinees Nieuwjaar, de start van het Jaar van het Konijn. Dit jaar kon de viering in Forum Groningen gelukkig wél doorgaan. Het werd een geweldig evenement!
Rafaël Nahafahik van Prestige Film Company maakte er een prachtige, sfeervolle filmimpressie van.

Lees meer...

BTB Film: Water Tiger - Welcome to Groningen

Voor 2022 zou onze Viering van Chinees Nieuwjaar, het Jaar van de Water Tijger, plaatsvinden in Forum Groningen. Door de pandemie kon dit helaas niet doorgaan. Als alternatief hebben we een film laten maken door onze vaste filmer Rafael Nahafahik. Onze film "Water Tiger - Welcome to Groningen" ging op 6 februari 2022 om 12:00 uur in premiere op Youtube.

Lees meer...

8/10/2022 Uitgebreide demo Pinneberg, Duitsland

Op 8 oktober 2022 gaf het BTB Demoteam voor het benefiet-gala in Pinneberg een ouderwets uitgebreide demo, met Chinese Leeuwendans, een grote varieteit aan Wushu/Kungfu-vormen, en als afsluiting natuurlijk de Drakendans. En dat na een barre heenreis...
Het was de eerste uitgebreide demo sinds de corona-jaren, en ondanks de lockdowns heeft het demoteam in die jaren duidelijk niet stilgestaan. Prachtig om te zien!

Lees meer...

Inwijding en eerste Drakendans nieuwe BTB-draak

2018 cnjv draakOp zondag 25 februari 2018 vierde Bao Trieu de start van Chinees Nieuwjaar, het Jaar van de Hond. Het was een prachtige, drukbezochte viering, met als hoogtepunt de inwijding en het eerste optreden van BTB's nieuwe zwart-gouden draak!
De Draak brengt geluk en voorspoed, maar moet daarvoor eerst 'ingewijd' zijn. Bij de inwijding worden de zintuigen van de Draak tot leven gewekt door deze met rode verf aan te stippen. We zijn erg vereerd dat Ernesto Hoost de inwijding uit wilde voeren!

Op deze video zijn de inwijding en het eerste optreden van de zwart-gouden draak te zien.

Video van Avond der Krijgskunsten (1988 !)

Op 14 februari 1988 vond in de Rijnhal in Arnhem de "Avond der Krijgskunsten" plaats. Het werd het eerste Vechtkunstgala dat ooit op de Nederlandse tv werd uitgezonden, in Veronica Sport (1988), en presenteert een groot aantal verschillende vechtskunsten.

Het Kung Fu-gedeelte van de Avond der Krijgskunsten werd verzorgd door sifu Henny Eleonora en zijn Luk Hop Moon Team uit Amsterdam, en natuurlijk door het Bao Trieu Demoteam uit Groningen.

Lees meer...

Demo tijdens Basketballfinale Donar 2017

2017 demo donarWushuvereniging Bao Trieu / Blijd was uitgenodigd om een demonstratie te geven tijdens de hoofdpauze van de finalewedstrijd van de Nederlandse basketballcompetitie 2017: Donar (Groningen) vs Landstede (Zwolle). Deze partij vond plaats in MartiniPlaza (Groningen) op 25 mei 2017; het was de laatste partij van deplayoff. Zoals vewacht werd Donar de Nederlandse Kampioen van de basketball 2017.  De demo met o.a. trommels, leeuwendans, drakendans, waaiers, vlag en vlindertrap, is terug te zien op video en foto's.

Lees meer...

Openingsmanifestatie Go China!

Tijdens de openingsmanifestatie van de tentoonstelling Go China! in het Groninger Museum op 26 april 2008 heeft Bao Trieu / Blijd een uitgebreide demo verzorgd: leeuwendansen en kungfu-demonstraties op de brug bij het museum, vlaggenkinderen en babydraak tijdens de tocht van de genodigden en VIPs van het museum naar de Grote Markt, en een uitgebreide drakendans op het podium op de Grote Markt, waar minister Plasterk de tentoonstelling formeel opende en ook een nieuwe oranje Leeuw van Bao Trieu inwijdde.
Video over de tentoonstelling  |  Persbericht Groninger Museum  |  Lees meer ...

Drakendans in het Atrium Den Haag

2017 cnjv denhaag

Op 28 januari 2017 vond de Nationale Viering van Chinees Nieuwjaar 2017 plaats in Den Haag. Het Bao Trieu demoteam voerde een prachtige drakendans op bij de officiële opening van dit evenement in het Atrium. Deze demo is op video terug te zien; BTB'ers Kyra en Kitty doen er verslag van.
Bekijk video | Lees verslag Kyra | Lees verslag Kitty

Dino's en Draken

Op 26 april 2007 opende in het Natuurmuseum in Groningen de tentoonstelling Dino's en Draken. Bij deze opening voerde het demoteam van Bao Trieu een prachtige drakendans uit. Lin Que vertelt; van de drakendans is een uitgebreide video gemaakt.
Lees verslag | Bekijk video 

Koninginnedag 2004

Koningin Beatrix wijdt leeuw inIn 2004 vierde de koninklijke familie Koninginnedag in Groningen. Bao Trieu / Blijd deed aan deze viering mee met een uitgebreide demo op de Vismarkt. Koningin Beatrix wijdde daarbij een leeuw in, en ontving voor haar pasgeboren kleinkind Amalia een kado van onze vereniging.
Lees meer ...

Spreuk BTB