BTB Jubilea

In de loop van ons lange bestaan heeft onze vereniging al heel wat te vieren gehad! Hier lees je meer over onze verschillende jubilea.

14-4-2024 Videomiddag 45 jaar Bao Trieu

Op zondag 14 april 2024 vierde Bao Trieu met een speciale videomiddag dat sifu Trieu Trung La 45 jaar geleden begon met het lesgeven van gevechtskunst in Groningen - de geboorte van Bao Trieu! Daarnaast herdachten we deze middag oud-BTB-demoteam-lid Luciano Kross, die onlangs met zijn partner Angelina op Bali om het leven was gekomen. Earl schreef onderstaand verslag over deze bijzondere middag.
(English version below)

Lees meer...

Dag van het Zwaard: video's

Op 5 september 2021 organiseerde Bao Trieu de Dag van het Zwaard, als onderdeel van BTB's Viering van 20 jaar Spicastraat. BTB'er Jan Arnold maakte een serie filmpjes van deze mooie en uiterst interessante middag, waarin het zwaard vanuit verschillende vechtkunsten werd belicht. Je vindt deze filmpjes op deze playlist op Youtube.

Drakenbootfestival: video-impressie

Van het Drakenbootfestival op zondag 12 september 2021 -onderdeel van de viering van 20 jaar Spicastraat- maakte Rafael Nahafahik weer een prachtige video-impressie.

Lees meer...

BTB Zoom Evenement "De Reis van de Panter van Curacao"

Op 6 mei 2020 was het 25 jaar geleden dat Earl een bijna-fataal auto-ongeluk had. I.v.m. de Corona-crisis vierde BTB dit met een online BTB Zoom Evenement. In "De Reis van de Panter van Curacao: hoe om te gaan met de onzekerheden van dit Corona-tijdperk" keken Earl en zijn broer Carl samen terug en vooruit. Het evenement is hieronder terug te zien, met ondertiteling in het Engels. 

Lees meer...

Bao Trieu 40 jaar [2]

Op 3 november 2019 vierde Bao Trieu haar 40-jarig bestaan én dat Earl Blijd 40 jaar geleden begon met Kung Fu, met een uitgebreide viering in de goedgevulde grote zaal Pathé. Corry Husada maakte filmpjes (Facebook), Kyra ter Veer maakte er een mooi verslag van, Ronald Hulsebos maakte prachtige foto's (Facebook), net als Werner Westerhoff (Dropbox).
Bekijk filmpjesLees verslag | Bekijk foto's Ronald | Foto's Werner 

Bao Trieu 40 jaar!

2019 40jr logo rondIn 2019 is het 40 jaar geleden dat Bao Trieu werd opgericht door sifu Trieu Trung La. Ook is het dan 40 jaar geleden dat hoofdtrainer Earl Blijd begon met wushu. We gaan dat natuurlijk uitgebreid vieren - 2019 wordt een echt feestjaar!

Wil je up-to-date blijven over de festiviteiten, kijk dan bij dit speciale evenement op Facebook.

Lees meer...

Bao Trieu 35 jaar [2]: FEESTWEEKEND

stamp 35yrs turnIn 2014 was het 35 jaar geleden dat Sifu Trieu Trung La onze vereniging Bao Trieu oprichtte. In november 2014 was het 35 jaar geleden dat Earl Blijd wushu ging trainen bij het toen kersverse Bao Trieu. Alle reden dus om feest te vieren! Dit deden we met een feestweekend op 1 en 2 november, met op 1 november een culturele avond, en op 2 november een serie workshops martial arts onder leiding van super-docenten en een jubileumdiner.

Lees meer...

Bao Trieu 35 jaar [1]

stamp 35yrs turn35 Jaar geleden richtte Sifu Trieu Trung La sportschool Bao Trieu op. Deze speciale dag werd gevierd op zaterdag 12 april met demonstraties van jeugdleden van Bao Trieu. Het demoteam begon de middag met het oefenen van de trommelact en de drakendans. Daarna was het publiek uitgenodigd om de Baby Dragon Dance te aanschouwen. Kyra ter Veer doet verslag.
Lees meer ...

Sifu Trieu Trung La 60 jaar !

Sifu Trieu Trung La 60 jaarSifu Trieu Trung La is onlangs 60 jaar geworden. Om dit heuglijke feit te vieren werd op 23 december 2013 een etentje/reünie georganiseerd voor Sifu Trieu Trung La en zijn familie en vrienden in Groningen. Earl was daar natuurlijk aanwezig.
Lees meer ...

Bao Trieu - 33 jaar - Earl Blijd

poster programma 33 jaarIn 2012 bestond Bao Trieu 33 jaar en was Earl Blijd 33 jaar actief met Chinese vechtkunst. Om dit te vieren werd op 1 november 2012 een speciale avond georganiseerd, waarin o.a. de Surinaamse verhalenverteller Guillaume Pool een persoonlijk verhaal aan Earl vertelde, Zhennis Tian over haar kunst sprak en Fred Royers de ontwikkeling van de vechtsport in Nederland toelichtte.
Programma | Programmaboekje | Verslag

Feestweek 30 jaar

Op 1 november 2009 was het 30 jaar geleden dat Earl Blijd lid werd van Bao Trieu, dat toen een half jaar bestond. Om het 30-jarige jubileum van zowel Earl als Bao Trieu te vieren, organiseerde Bao Trieu / Blijd in november 2009 een feestweek. Van zondag 1 t/m zondag 8 november was er 's avonds een speciaal programma, gericht op de jeugd (17:30 - 18:30) of volwassenen (19:00 - 20:00). Op donderdag 5 november (multiculturele avond) kwamen burgemeester Rehwinkel en de gevolmachtige minister van de Nederlandse Antillen langs. Bij de debatten van vrijdag waren o.a. Ernesto Hoost, Sem Schilt en Dave Jonkers aanwezig. Sacha Landkroon schreef een speciaal gedicht voor Earl en droeg dit voor. Henk Landkroon maakte op donderdag en vrijdag foto's.
Programma | Gedicht | Foto's donderdag | Foto's vrijdag | Bericht op oude BTB website

30 jaar Bao Trieu

jub 30jr posterIn 2009 bestond Bao Trieu 30 jaar. Om dit te vieren werd op zondag 10 mei een feestmiddag georganiseerd, waarop videobeelden uit Bao Trieu's rijke historie te zien waren.
Lees meer: 30 jaar Bao Trieu | Verslag

Earl en Carl Blijd - Ridder in de Orde van Oranje Nassau !

jub ridders felOp 29 april 2009 heeft burgemeester Wallage Earl en Carl Blijd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau verheven. In dit nieuwsbericht kan je terugzien hoe Wallage Earl en Carl heeft toegesproken, en een kort verslag van deze gedenkwaardige dag lezen.
Wushu-vereniging Bao Trieu / Blijd feliciteert Earl en Carl van harte met deze maatschappelijke erkenning voor het werk dat ze de afgelopen jaren hebben verzet. Vanzelfsprekend zijn we als vereniging erg trots dat we nu door twee heuse ridders worden aangevoerd!
Lees meer ... (inclusief video's!)

Lees meer...

Earl Blijd 25 jaar actief

jub 25jaar ebjub 25jaar panterIn 2004 vierde Bao Trieu / Blijd het 25-jarig jubileum van trainer/coördinator Earl Blijd met een feestweek. Tijdens deze feestweek van 1 t/m 5 november 2004 kreeg iedere dag een eigen thema: maandag 1 november was een Chinese Avond, 2 november ging over Zelfverdediging en AgressieManagement, woensdag 3 november was een multi-culturele avond, op 4 november vond een terugblik op 25 jaar Bao Trieu plaats, en op 5 november waren en verschillende lezingen over het thema (Vecht)Sport & Maatschappij. De avonden werden gehouden in Bao Trieu Sportcentrum.
Lees programma | verslag dag 1 | dag 2 | dag 3 | dag 4 | dag 5 | oude btb-website

Opening Bao Trieu Sportcentrum

In 2001 kwam een lang gekoesterde wens van Bao Trieu uit: Bao Trieu kreeg een eigen ruimte aan de Spicastraat! Op zondag 16 september 2001 werd deze lokatie —Bao Trieu Sportcentrum— geopend met een multicultureel feest. Hierbij traden o.a. op: Izaline Calister (zang/Curaçao), Kaan Taprak (percussie/Turkijk), Collins Agbezudor & Nii Hammond (percussie/Ghana), Juan Carlos Gonzales (dans/Cuba), Gildo Valú (capoeira, percussie/Brazilië) en de Chinese school. Ook was er een Chinese drakenboot en natuurlijk een traditionele Chinese leeuwendans. Daarnaast waren er een aantal open lessen van Bao Trieu. Bettina van der Hoven en Jan Bloem doen verslag van de opening; Wouter in 't Veld beschreef de eerste les in de nieuwe zaal.
Lees programma | optredens | verslag Jan | verslag Bettina | eerste les

Earl Blijd 20 jaar actief

Op 23 oktober 1999 vierde Bao Trieu / Blijd het heuglijke feit dat coördinator/trainer Earl Blijd 20 jaar geleden zijn intrede maakte in de wereld van Martial Arts in Groningen. Deze viering vond plaats in Beatrixoord. Naast demonstraties van Bao Trieu lieten Juan Carlos en Irene González hun Salsa Cubana zien, trad het acrobatisch paar Clinch op, gaf Sidokwan een taekwondo-demo en deed Earl nog twee sparring sets met oud-wereldkampioenen Riemer de Haan (pencak silat) en Larry Meijer (taekwondo). BTB'er Lianne van der Meer doet verslag.
Lees meer ...

Spreuk BTB