Demo-team

Het demoteam van Bao Trieu / Blijd is internationaal bekend om zijn spectaculaire shows en optredens, waaronder traditionele Chinese Leeuwendansen en Drakendansen. Zowel het volwassenen- als het jeugd-demoteam kan een groot aantal verschillende Wushu-stijlen laten zien, met vuistvormen, wapenvormen en ingestudeerde gevechten. Ook de optredens met Chinese trommels maken veel indruk. Iedere demo wordt op maat gemaakt en in overleg afgestemd op de betreffende situatie, bijv. de grootte van het podium, het verwachte publiek, en het onderwerp van het evenement waarvan de demo deel uitmaakt. Bao Trieu / Blijd denkt hierbij graag met u mee!
Wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op.
Hieronder vind u een aantal voorbeelden van demo's die Bao Trieu / Blijd in de loop der jaren heeft gegeven; meer demo's vindt u hier.

 

Demo bij KetiKoti-viering 6 juli 2024

Op 6 juli 2024 vierde Groningen KetiKoti met het Kwaku-festival in het Noorderplantsoen.  Bao Trieu was erbij: na een kort interview van Earl Blijd, liet het demoteam een mooie leeuwendans zien, tot verrassing van de organisatie gevolgd door een prachtige demo. 
Foto's kan je vinden op Facebook.

Bekijk het verslag... 

 

Demo bij Chinees Nieuwjaarviering Confucius Instituut

Op vrijdag 16 februari 2024 vierde het Groninger Confucius Instituut de start van het Jaar van de Hout Draak met een speciaal programma in Forum Groningen (Rabo-zaal). Bao Trieu was aanwezig om een demo te geven met 'de drakenlinten', begeleid door live muziek. 

Lees meer...

Demo bij Vietnamees Midherfst Kinderfeest 30-9-23

Op zaterdag 30 september 2023 organiseerde de Vietnamese vereniging een Midherfst Lampionnen Kinderfestival in het Heerdenhoes, Groningen. Het BTB demoteam verzorgde er een leeuwendans om 16:00 uur, wat ter plekke uitliep in een ouderwetse uitgebreide Kung Fu demo... 

Lees meer...

Weihnachtsshow Oldenburg

Op zaterdag 15 december 2018 gaf het BTB Demo-team een uitgebreide demo op de Weinachtsshow Oldenburg. De 700 bezoekers waren duidelijk onder de indruk van de drakendans en de kung fu-demo die daarop volgde. Kyra en Myrthe schreven een verslag, Ronald Hulsebos en Marike Vrieling maakten prachtige foto's,
Lees verslag | Bekijk foto's Ronald | Bekijk foto's Marike | Bekijk video

Chinees Festival 2018

Op 22 september 2018 organiseerde het Confucius Instituut in de Hortus Haren het Chinees Festival 2018. Bao Trieu was natuurlijk weer van de partij met uitgebreide demo's en een workshop kung fu / wushu.
Lees verslag...

Videoclip Famke Louise

Ook voor Bao Trieu een bijzondere vraag: kunnen jullie mensen leveren voor een nieuwe videoclip van Famke Louise? Natuurlijk, dat valt te regelen! Revy, Kenneth en Kyra doen uiteindelijk mee aan de opnames in de Chinese Tuin (Hortus Haren). Kyra vindt het leuker dan verwacht...
Bekijk videoclip | Lees verslag

Drakendans Taijiquan Festival 2017

Op 11 november 2017 vond in Utrecht het Taijiquan Festival 2017 plaats. Tijdens de lunchpauze verzorgde het Bao Trieu demoteam een mooie Drakendans. Nynke Brouwer deed mee en schreef een verslag.
Lees meer...

Drakendans Chinees Festival

Tijdens het Chinees Festival, op zaterdag 30 september 2017 georganiseerd door het Groningen Confucius Instituut in de Oosterpoort in Groningen, liet het BTB Demoteam een prachtige drakendans zien. Kyra ter Veer schreef een verslag.
Lees verslag...

Baila! Straatdansfestival

Op zaterdag 2 september 2017 vond het eerste BAILA! Straatdansfestival in Groningen plaats. Bao Trieu opende het festival met een prachtige Drakendans op het Waagplein en trok verder met draak, leeuwen, waaiers, enz. door de stad. Melissa Husada schreef een verslag.
Lees verslag...

Leeuwendans bij Opening Gooday, Appingedam

Op 8 februari 2017 werd Wereldrestaurant Gooday in Appingedam officieel geopend met een Chinese Leeuwendans door het Bao Trieu demoteam.
Van deze opening werd verslag gedaan in het Dagblad van het Noorden (9/2/2017), de Eemskrant (9/2/2017, inclusief een serie foto's), de Eemsbode (9/2/2017, ook foto's) en op RTV Noord (video).

Lees meer...

Openingsact SportGala Zwolle

Op 23 januari 2016 verzorgde het demoteam van Bao Trieu een spectaculaire openingsact voor SportGala Zwolle, met o.a. een 3-mans stokgevecht en een driedubbele Chinese leeuwendans. Monkey Y Movies maakte er een mooie video van.
Lees verslag | Bekijk video

Demo premiere Kung Fu Panda 3

Het demo-team van Bao Trieu heeft bij de premiere van de film KUNG FU PANDA 3 een uitgebreide demo uitgevoerd.  Lokatie was de bioscoop Pathé Groningen (Zuiderdiep). Het werd een prachtig spektakel, verdeeld over de hele bioscoop: van een leeuwendans en kung fu demo's buiten op straat, tot demo's op de verschillende verdiepingen van Pathé en een drakendans in de grote filmzaal.
Van de demo is een mooi filmpje gemaakt (dank aan Monkey Y Movies!), Kitty Oldenbroek en Vivian Bouwer schreven een verslag; ook vind je foto's op het speciale Facebook-event.
NB. Voor de premiere van Kung Fu Panda 2 heeft Bao Trieu destijds een geweldige demo opgevoerd, hier lees je er meer over.
Bekijk video | Lees verslag | Facebook-event

 

Demo Koningsdag 2015

Ook in 2015 trad Bao Trieu op tijdens de viering van Koningsdag op de Grote Markt in Groningen, deze keer met een dubbele drakendans, een leeuwendans met 6 leeuwen, en Chinese trommels. MonkeyYMovies maakte een videocompilatie, Nynke Brouwer schreef een verslag en via de speciale Facebookpagina over het optreden zijn een aantal foto's te bewonderen.
Bekijk video | Lees verslag | Bekijk Facebook-event

Demo's & Workshop tijdens Chinees Festival, Hortus Haren

Op 27 september 2014 organiseerde het Confucius Instituut Groningen een Chinees Festival in de Chinese Tuin van de Hortus Haren. Bao Trieu nam de opening en sluiting voor haar rekening met  prachtige leeuwendansen,  voerde daarnaast nog een mooie Wushu-demo op en gaf een workshop Wushu waaraan het publiek mee kon doen. De dag was een groot succes!
MonkeyYMovies maakte een mooie video-samenvatting, en op de Facebook-pagina van Earl Blijd zijn de nodige foto's te vinden.
Bekijk video | Bekijk foto's

Leeuwendans op Dankfeest Fam. Tran

Zondag 18 mei 2014 vond een warm dankfeest plaats, georganiseerd door de familie Tran. Dhr. Hung Tran was —net als sifu Trieu Trung La die Bao Trieu oprichtte— Vietnamese bootvluchteling. Dhr. Hung Tran werd na zijn vlucht uit Vietnam op 20 mei 1981 in de Zuid-Chinese Zee opgepikt door het Nederlandse vrachtschip Nedlloyd Houtman. Burgemeester Ruud Vreeman was bij het dankfeest aanwezig, en Bao Trieu verzorgde een leeuwendans.
Lees meer ...

Demo Koningsdag 2014

Op Koningsdag 2014 verzorgde Bao Trieu een dubbele demo op de Grote Markt in Groningen: drakendans en Chinese trommels met gong en vlaggen. Op het grote videoscherm was een promotiefilmpje te zien dat MonkeyMovies speciaal voor deze dag had gemaakt. Nynke Brouwer doet verslag.
Lees verslag | Bekijk promotiefilm

Demo bij Taijiquan Festival

Tijdens de pauze van het Taijiquan Festival 2013 in Utrecht gaf het demoteam van Bao Trieu / Blijd een uitgebreide demo met een optreden met Chinese trommels, een Kung Fu / Wushu demo en een Chinese leeuwendans met drie leeuwen.
Lees meer ...

Opening De Vuursteen

Op 11 januari 2013 werd Gezondheidscentrum De Vuursteen in Vinkhuizen geopend door wethouder Jannie Visscher. Bao Trieu / Blijd verzorgde hierbij een leeuwendans.
Lees meer ...

Viering Chinees Maanfeest

Op 5 oktober 2012 vierde de Chinese Gemeenschap in Groningen het Chinees Maanfeest in buurtcentrum De Kleihorn in Beijum. Bao Trieu / Blijd verzorgde de Leeuwendans bij de opening van dit feest.
Lees meer ...

Leeuwendans bij Glorious Heroes

Op 12 november 2011 vond de tweede editie van het Glorious Heroes Kickboks-evenement plaats in Annen. Bao Trieu / Blijd verzorgde in de boksring een leeuwendans, om geluk en voorspoed voor alle aanwezigen —en vooral de vechters— te brengen.
Lees meer ...

Museumnacht Escher in Het Paleis

In Den Haag wordt jaarlijks een Museumnacht georganiseerd. In 2011 trad het demoteam van Bao Trieu / Blijd op tijdens de museumnacht in Escher in Het Paleis, met drakendans en leeuwendans.
Lees meer ...

Princessedag in Leeuwarden

De Prinsentuin in Leeuwarden organiseert al jaren op Hemelvaartdag de "Princessedag", waarbij kinderen van 4 t/m 12 jaar verkleed als prins of prinses naar de Prinsentuin kunnen komen. In 2010 vond dit voor de 10e keer plaats en was het thema "Geluk in China". Daar hoorde natuurlijk een uitgebreide demo van het jeugddemoteam van Bao Trieu / Blijd bij, met leeuwendans, kungfu en drakendans.
Lees meer ...

Flanders International Kickboxing Cup

Tijdens de 30e Flanders International Kickboxing Cup in Beveren (België) in oktober 2010 verzorgde Bao Trieu / Blijd een uitgebreide demo met leeuwendans, kung fu en Chi Kung.
Lees meer ...

Leeuwendans tijdens Europees Go Congres

In 2009 bestond de Nederlandse Go Bond (NGoB) 50 jaar. In juli/augustus 2009 organiseerde de NGoB het 53e Zhuyeqing European Go Congress waaraan meer dan 700 go-spelers uit de hele wereld meededen. Bao Trieu / Blijd verzorgde een leeuwendans tijdens de openingsceremonie.
Lees meer ...

Dag van de Vechtsport

Op 20 april 2009 gaf het Jeugddemoteam van Bao Trieu / Blijd een leeuwendans en Wushu-demo tijdens de viering van de Dag van de Vecht- en Verdedigingssporten in Arnhem. De viering maakte onderdeel uit van de Nationale Sportweek in 2009.
Lees meer ...

Spreuk BTB