Demonstraties

Het demoteam van Bao Trieu / Blijd geeft vaak demonstraties, in wisselende omstandigheden, voor groot of klein publiek. Hieronder wordt van een aantal van deze demo's verslag gedaan.

1/3/23 Demo bij film Kung Fu Leeuw

Op 1/3/23/ vond in Forum Groningen een speciale vertoning van de kinderfilm Kung Fu Leeuw plaats. Het BTB Jeugddemoteam liet daarbij een leeuwendans zien, een flink aantal BTB (jeugd)leden was aanwezig om de film te bekijken, en Steven Krol maakte mooie foto's.

Verslag "Knokken voor Oekraïne"

Eindelijk: voor het eerst sinds de corona-pandemie weer een demo buitenshuis gegeven! Als opening van "Knokken voor Oekraïne", met een prachtige opbrengst voor dit goede doel: 3000 euro!
Hieronder foto's en fotoverzameling (beiden op Facebook), en een verslag van dit evenement. 
Foto'sFotoverzameling |Verslag

Drakendans Ouwehands Dierenpark

In de zomer van 2019 trad het Bao Trieu Demoteam een aantal keren op bij de China-dagen van Ouwehands Dierenpark, met prachtige drakendansen.
Lees meer... 

Drakendans op STN Festival

Het Demoteam van Bao Trieu voerde een mooie drakendans op bij het STN Festival,  jaarlijks evenement van de Stichting Taijiquan Nederland.
De STN maakte er een mooie video van, je vindt deze hier.  

Drakendans bij Bedrijfsfeest CBRE

Op vrijdag 14 juni 2019 voerde het BTB Drakendansteam een drakendans op bij het CBRE bedrijfsfeest in Amsterdam. Leisa deed mee en schreef een verslag.
Lees meer...

Leeuwendans Reis & Co 2019

In het eerste weekend van 2019 vond Reis & Co 2019 plaats, een reisbeurs in MartiniPlaza/Groningen. Het demoteam van Bao Trieu voerde er een aantal leeuwendansen op.
Lees verslag | Bekijk foto's

Katsu Gala in Winsum

Op 24 november 2018 vierde Dojo Katsu haar 25-jarig bestaan met het 19e Katsu Gala. Bao Trieu opende dit evenement met een prachtige drakendans. Hoofdscheidsrechter Nico Gordeau deed verslag, en Marike Vrieling en Ronald Hulsebos maakten prachtige foto's. Op Facebook is het begin van de drakendans te zien.
Lees verslag | Bekijk foto's | Bekijk filmpje

Nationale Sportweek 2018

Op zaterdag 15 september 2018 vond bij de Reitdiephaven in Groningen een Beweegfestival plaats, als opening van de Nationale Sportweek 2018. Het Jeugdteam van Bao Trieu was erbij aanwezig met workshops en demo.
Lees meer...

BAILA! StraatDansFestival Groningen

Op zaterdag 1 september 2018 was de tweede editie van het StraatDansFestival BAILA! in Groningen. Het demo-team van Bao Trieu deed uitgebreid mee. Ronja Hulst schreef een verslag, en er werden uitgebreid foto's gemaakt.
Lees verslag | Bekijk foto's

Leeuwendans bij MidHerfst Kinderfeest

Tijdens het Vietnamese Mid-Herfst Kinderfeest op zaterdag 17 september 2016 in Beijum voerde het BTB Jeugd-demoteam een leeuwendans uit.
Lees meer...

BTB Jeugdteam bij Exotisch Azië

Op 29 mei 2016 gaf het Jeugd-Demoteam van Bao Trieu een uitgebreide demo tijdens Exotisch Azië op Landgoed Nienoord, met een aantal wush-vormen en een leeuwendans met drie leeuwen.
Bekijk verslag

Demo bij 20 jaar Taiji Roos

In september 2015 bestond Taiji Roos 20 jaar. Dat werd gevierd met een feestmiddag. Het Bao Trieu demoteam verzorgde er een drakendans, leeuwendans, trommelshow en een aantal wush-optredens.
Lees verslag

Demo bij Danla Shaolin Gongfu Purmerend

Op 28 november 2015 voerde het Bao Trieu Demoteam een spectaculaire demo uit bij de clubkampioenschappen van Danla Shaolin Gongfu in Purmerend.
Lees verslag

Baby Draak in Winkelcentrum Paddepoel

In september 2015 sloten jeugdleden van Bao Trieu de Multiculturele Markt in Winkelcentrum Paddepoel af met een prachtig optreden van de Baby Draak.
Lees verslag

Demo Havendagen Beerta

Op 17 mei 2015 voerde het Bao Trieu Jeugd-demoteam een mooie Drakendans uit bij de Havendagen Beerta, bij restaurant You Yi. Oldambt.nl schreef er een stukje over.
Bekijk verslag

Opening Het Mysterie Ming

Op zaterdag 23 maart 2013 opende in het Princessehof Museum in Leeuwarden de tenstoonstelling Het Mysterie Ming. Bao Trieu verraste de aanwezige gasten met een uitgebreide drakendans; de draak begeleidde de gasten vervolgens naar het keramiekmuseum. Jessica Drenth doet verslag; de lokale tv laat enige videobeelden van het optreden zien.
Lees verslag | Bekijk video 

Demo bij Premiere Kung Fu Panda 2

Op 11 juni 2011 ging in theater Pathé Groningen de film Kung Fu Panda 2 in premiere. Het Jeugd Demoteam van Bao Trieu verzorgde hiervoor een prachtige uitgebreide demo. Hans Unger, manager van Pathé Groningen, en Douwe van den Berg doen verslag.
Lees meer ...

Leeuwendans Quest of the East

Op 10 maart 2011 opende Bao Trieu's Jeugd Demoteam het congres The Quest of the East in Martiniplaza (Groningen) met een leeuwendans. Ondanks de volle Springerzaal en de gladde vloer, ging de leeuwendans erg goed. Trommelaar Yulong Blijd doet verslag.
Lees meer ...

Budo Gala Mülheim an der Ruhr

Op 17 december 2010 trad het Bao Trieu demoteam op bij het Budo-Gala in Mülheim an der Ruhr (Duitsland). De grote hoeveelheid sneeuw maakte het bepaald niet gemakkelijk er te komen, maar het gelukt, en het demoteam zet er als vanouds een prachtige demo neer. Marcel Westerdiep doet verslag; van het gala is een kleine samenvatting op video gezet.
Lees verslag | Bekijk video 

Jubileumgala Sidokwan, Hoogeveen

Op 16 mei 2010 organiseerde Taekwondovereniging Sidokwan uit Hoogeveen een groot jubileumgala in het lokale theater De Tamboer. Bao Trieu verzorgde er een uitgebreide demo, met o.a. wushu, drakendans (met rook en blacklight!) en slow motion. Roeland van Mullem doet verslag.
Lees meer ...

Leeuwendans in Grote Kerk, Breda

Op 27 oktober 2006 voerde het Bao Trieu demoteam een dubbele leeuwendans op bij het Grote Kerk Diner Concert in de Grote Kerk in Breda. Het concert wordt uitgevoerd door Yun, dat voornamelijk traditionele Chinese liederen brengt, maar ook enkele Nederlandse liederen heeft bewerkt. Met enige improvisatie ter plekke lukt het om de optredens van Bao Trieu en Yun vloeiend in elkaar over te laten gaan. Marcel Westerdiep vertelt hoe dat in z'n werk ging.
Lees meer ...

Jeugdsportdag Beatrixoord

Op 15 november 2006 organiseerde RT116 een sportdag voor jeugd met een beperking in Beatrixoord in Haren. Het jeugdteam van Bao Trieu / Blijd voerde een Wushu-demo op; daarna konden de jeugdige deelnemers meedoen aan verschillende clinics, waaronder twee keer een clinic vechtkunst/wushu. Het bestuur van RT116 en BTB'ers Amin Mohammed en Kevin van Mullem doen verslag.
Lees meer ...

Vlaggen op het Waagplein

Aan de demo op het Waagplein ter afsluiting van de Landenweek 2006 deed ook een groep BTB'ers mee met een vlaggenvorm. Het was hun debuut op demo-gebied. Nienke van Bemmel en Manja Horstman waren erbij en doen verslag.
Lees meer ...

Afsluiting Landenweek 2006

Drakendans landenweekDrakendansIn 2006 werd voor het eerst sinds lange tijd weer een landenweek door de Groninger middenstand georganiseerd. Het thema was dit jaar "China", en dat betekende veel werk voor Bao Trieu. Tijdens de afsluiting van de landenweek trad  Bao Trieu op verschillende plekken in de stad op, met o.a. drakendans en een grote demo op het Waagplein. Marcel Westerdiep doet verslag; de foto's zijn afkomstig uit Dagblad van het Noorden (17 juli 2006) en de Gezinsbode (19 juli 2006).
Lees meer ...

Demo bij Warrior of the North, Dokkum

Het Bao Trieu demoteam opende het Thaiboks Gala Dokkum Waarior of the North (14 mei 2006) met een leeuwendans en wushu-demo in de ring.
Lees meer ...

Waagplein/Bloemenmarkt 2006

Tijdens de Bloemenmarkt (14 april, Goede Vrijdag) in 2006 hield Bao Trieu een uitgebreide demo op het Waagplein, met o.a. leeuwendans met grote en kleine leeuw, jeugddemo, volwassenen demo en drakendans. Nienke van Bemmel doet verslag.
Lees meer ...

Demo Jongeren met een Beperking

De 7e BTB Wushu Kampioenschappen voor Jeugd & Junioren (14 december 2003) werd geopend met een bijzondere demonstratie. Deelnemers van de cursus Vechtkunst voor Jongeren met een Beperking lieten op het podium zien wat zij aan vaardigheden en technieken hadden opgedaan. Sinne Goeting doet verslag.
Lees meer ...

R(h)eine Martial Arts Event

Op 9 november 2002 trad het Bao Trieu demoteam op in Rheine (Duitsland), op het R(h)eine Martial Arts Event. Het was een grote demo, waarbij Earl voor het eerst sinds zijn ongeluk weer zijn beroemde slow motion gevecht liet zien.  Oliver Juhrs doet verslag.
Lees meer ...

Wushu Workshop & Vechtkunst Gala in Chemnitz

In mei 2002 trad Bao Trieu op tijdens het 1e Chemnitzer Kampfkunstgala. Vooraf gaf Bao Trieu een workshop leeuwendans en traditionele Wushu in Chemnitz (Duitsland). Oliver Juhrs organiseerde het Kampfkunstgala en doet hiervan verslag.
Lees meer ...

Spreuk BTB