Leeuwendans

Het demoteam van Bao Trieu / Blijd voert vaak leeuwendansen uit met één of meer leeuwen, begeleid door live muziek op trommel, gong en bekkens. Hieronder vind je meer informatie over deze eeuwenoude Chinese traditie om geluk en voorspoed te brengen.

Leeuwendans uitgelegd in plaatjes!

Wil je nog eens weten hoe het ook alweer zit met de Chinese Leeuwendans?  Dit fraaie artikel legt in prachtige plaatjes uit wat waarvoor staat, wat je wel en wat je niet moet doen. Met dank aan onze kung fu collega's van He Quan (Singapore)!

Lees meer...

100 Leeuwen op de Dam

In 2011 was het 100 jaar geleden dat de eerste Chinezen zich in Nederland vestigden. Dat moest natuurlijk gevierd worden! Meest spectaculaire onderdeel van deze viering was het evenement "100 Leeuwen op de Dam", waarbij 100 leeuwen van verschillende wushu-verenigingen in Nederland een optocht door Amsterdam maakten en op de Dam gezamenlijk een leeuwendans opvoerden. Bao Trieu was daar natuurlijk bij, met maar liefst 12 leeuwen !
Lees meer ...

De Noordelijke Leeuw

Bij Bao Trieu / Blijd werken we bij leeuwendans vooral met de Zuidelijke traditionele leeuw, maar China kent ook een Noordelijke leeuw. In dit artikel wordt uitgelegd wat de verschillen tussen beide typen leeuwendansen zijn.
Lees meer ...

Leeuwendans - Een eeuwenoude traditie

In dit uitgebreide artikel vind je een schat aan informatie over de Chinese Leeuwendans, o.a. over de oorsprong en betekenis van deze prachtige eeuwenoude traditie.
Lees meer ...

Spreuk BTB