Wushu

Wushu is de correcte benaming voor de Chinese vechtkunst. In de praktijk wordt de term Wushu echter vooral gebruikt voor de moderne gestandaardiseerde stijlen van de Volksrepubliek China. Trainer Earl Blijd heeft deze stijlen geïntroduceerd bij onze vereniging. Hieronder vind je artikelen over de moderne gestandaardiseerde Wushu-stijlen.

Wushu als officiële Olympische sport

Het Chinese Wushu (Kung Fu) maakt haar debuut als officiële Olympische sport tijdens de Olympische Spelen voor Jongeren in Dakar in 2022.
Lees meer... 

Nandao of zuidelijk breedzwaard

De Nandao (Zuid-Chinees breedzwaard) is een moderne Wushu-vorm die vanaf 1992 wordt beoefend.
Lees meer...

Wapens in moderne Wushu

In het moderne Wushu worden een groot aantal verschillende wapens gebruikt. Hierbij een overzicht van oorsprong, toepassing en uiterlijk.
Lees meer...

Basis stokvorm

Het moderne Wushu kent ook veel wapenvormen. Een van de eerste moderne wapenvormen die je bij Bao Trieu / Blijd leert, is de basis-stokvorm. In dit artikel kan je zien hoe je deze uitvoert.
Lees meer ...

Changquan

Changquan is meestal de eerste vuistvorm die je leert in het moderne Wushu. In dit artikel kan je zien hoe je de basisvorm van Changquan uitvoert.
Lees meer ...

Moderne Wushu: zwaaien en sprongen

In het moderne Wushu nemen sprongen een belangrijke rol in. In dit artikel vind je afbeeldingen van de meest gebruikte sprongen en beenzwaaien.
Lees meer ...

Moderne Wushu: standen

In dit artikel vind je de meestgebruikte standen in het moderne Wushu, en de correcte Chinese benaming daarvan.
Lees meer ...

Kung Fu of Wushu ?

In het Westen is Chinese gevechtskunst bekend geworden onder de benaming "Kung Fu", maar in China zelf wordt daarvoor meestal "Wushu" gebruikt. Wat is het verschil, en wat betekenen deze termen eigenlijk? 

Lees meer...

Spreuk BTB