Boksen

earl boxingwebsiteboksen robert bikkesBoksen zou je zo op het eerste gezicht waarschijnlijk niet verwachten bij een Wushu / Kung Fu - school. Toch waren er goede redenen om een aantal jaren geleden te beginnen met bokstrainingen:
- Boksen kent een goede traditie van stevige conditietrainingen,
- Kennis en beheersing van bokstechnieken helpt m.n. de Sanda-vechters van Bao Trieu / Blijd om hun vechttechnieken te verbeteren.

 

Onder leiding van bokstrainer Robert Bikkes wordt eerst op een stevige manier aan de conditie gewerkt; vervolgens gaan de bokshandschoenen aan om bokstechnieken te oefenen. De tijden van de bokslessen zijn te vinden op het lesrooster.

Naast de reguliere trainingen verzorgt de Cubaanse bokstrainer Santiago Gonzales-Cintra regelmatig boksworkshops. Ook is hij vaste gastdocent tijdens het jaarlijkse trainingsweekeind van Bao Trieu / Blijd.

In de onderstaande documenten vind je meer informatie over de boksen en de bokslessen bij Bao Trieu / Blijd.

Robert Bikkes & bokszak

Tijdens een bezoek aan Harimau op 21/5/2017 laat Robert Bikkes zien wat boksen op een bokszak inhoudt. Prachtig (en leerzaam) om te zien!
Het filmpje is hier te bekijken.

Boksen tijdens BTB Trainingsweekend 2010

Bokstrainer Robert Bikkes gaf tijdens het Bao Trieu Trainingsweekend in juni 2010 een boksworkshop. De Belgische semi-contact specialist Marc Gallo was erbij, en schreef een verslag.
Lees meer ...

Bokstraining september 2009

Sinds 2009 worden de bokstrainingen hoofdzakelijk gegeven door Robert Bikkes. In dit artikel beschrijft Hendrik Hoekstra de eerste training na de zomervakantie.
Lees meer ...

Verslag van een bokstraining

BTB-bokser Nienke van Bemmel schreef een levendig verslag dat een uitstekend beeld geeft van de wekelijkse bokstrainingen bij Bao Trieu / Blijd.
Lees meer ...

Boksworkshop 13 maart 2004

Op 13 maart 2004 gaf de Cubaanse bokstrainer Santiago Gonzales-Cintra een boksworkshop bij Bao Trieu / Blijd. Hierbij een kort verslag.
Lees meer ...

Boksworkshop 16 november 2003

Verslag van een boksworkshop door de Cubaanse bokstrainer Santiago Gonzales-Cintra op 20 september 2003.
Lees meer ...

Boksworkshop 20 september 2003

Verslag van de boksworkshop die de Cubaanse bokstrainer Santiago Gonzales-Cintra op 16 november 2003 bij Bao Trieu / Blijd heeft gegeven.
Lees meer ...

Spreuk BTB