In de pers

Over de activiteiten van Bao Trieu / Blijd verschijnen regelmatig artikelen in de pers. Hier vind je de meest aansprekende voorbeelden.

Levensverhaal Earl Blijd op website Zorggroep Groningen

Earl Blijd heeft onlangs nieuwe heupgewrichten gekregen, en na beide operaties heeft hij een tijdje voor revalidatie verbleven in Maartenshof. Daar viel Earl op door zijn positieve inzet tijdens de revalidatie en de manier waarop hij medebewoners aanspoorde om te gaan/blijven bewegen.

Lees meer...

Drakendans bij doop cementschip 9-4-24

Op 9 april 2024 werd in Delfzijl een nieuw cementschip gedoopt, gebouwd door Royal Bodewes voor een Taiwanese opdrachtgever. BTB was erbij, met een speciale drakendans: het BTB demoteam verzorgde de live muziek, en leden van Luk Hop Moon Martial Club verzorgden de drakendans.

Lees meer...

Viering Chinees Nieuwjaar 2024 in het nieuws...

Op zondag 11 februari 2024 vierde Bao Trieu / Blijd de start van het Jaar van de Hout Draak met een uitgebreide nieuwjaarsviering in Forum Groningen. Publiek was in grote getale gekomen en genoot volop van de prachtige demo's. Ook de lokale pers deed uitgebreid verslag:

Lees meer...

Juni/juli 2023: Carl en Earl Blijd als influencers op Share2UpLift

Share2UpLift identificeert 250 "community influencers" die ze uitgebreid interviewen voor hun platform.
Carl Blijd was influencer voor de maand juni 2023. Zijn interview vind je hier.
Earl Blijd was influencer voor de eerste helft van juli 2023. Zijn interview vind je hier.

Juni 2023: interview Earl Blijd, Windesheim Journalistiek

Bram Veninga, student Journalistiek aan Hogeschool Windesheim, interviewde in juni 2023 Earl Blijd voor een magazine met bijzondere verhalen.
Het artikel dat hij over Earl schreef is hier te lezen. 

1/2/2022 Earl bij "Oetse op Noord" (radio)

In het radioprogramma "Oetse op Noord" van RTV Noord, was Earl te gast om meer te vertellen over Chinees Nieuwjaar, en hoe BTB dat in 2022 viert. 
Je kunt het interview hier beluisteren; het gesprek met Earl start op 10:15 minuten. De film "Water Tiger - Welcome in Groningen" kan je hier bekijken.

Bao Trieu in tijdschrift van Sport050 (2021)

Het tijdschrift van Sport050 (2021, 4e jaargang, nummer 1) is grotendeels gericht op vechtkunst, met o.a. een voorwoord van Sarel de Jong (wereldkampioen kickboksen) en een beschrijving van Bao Trieu Sportcentrum als bijzondere lokatie. 

Lees meer...

Dec 2020: interview met Earl in 'The Lens Groningen'

Onder de titel "Earl Blijd: A Life Devoted to Kung Fu" schreef Margherita Capacci een artikel over haar interview met Earl voor 'The Lens Groningen'. Je vindt het (Engelstalige) artikel hier

Henk Meijer over Taekwondo als Olympische Sport (22/6/2020)

2020 06 henkmeijer

Taekwondo-leraar Henk Meijer vertelt in "Sportinstad" over zijn Taekwondo-carriere en hoe Taekwondo is veranderd sinds het de status van Olympische sport kreeg.

23/6/2020: Interview Earl bij EPIC MMA

2020 06 epic mmaOp 23 juni werd Earl geïnterviewd voor EPIC MMA Podcast. Giovanni Tjin, de interviewer, heeft ooit zelf bij Bao Trieu getraind, dus natuurlijk kwamen in het interview ook een aantal oude herinneringen aan bod. Je kunt het interview hieronder terugzien, maar ook op de EPIC MMA website en op YouTube

Lees meer...

Earl Blijd geeft les op Curacao 2/1/2020

Op 2 januari 2020 gaven Earl Blijd, zijn zoon Yulong Blijd en wushu-leraar Luigi Kwas, les bij Edwin Baas op Curacao. 
Van deze training werd verslag gedaan door het Antilliaans Dagblad en Extra op 3 januari 2020 (zie hieronder).

Lees meer...

Earl Blijd, icoon en inspirator - Amigoe, 19/11/19

In Curacao Sports Weekly, het wekelijks sportmagazine van Amigoe, verscheen op 19 november 2019 het artikel "Earl Blijd, een icoon van de Chinese krijgskunst en inspirator voor velen". 

Lees meer...

Earl Blijd vertegenwoordiger Chinese Worstel Federatie (GIC, 3/9/19)

In de Groninger Internet Courant van 3 september 2019 staat een artikel over Earl Blijd, als officieel Nederlandse vertegenwoordiger van de Wereld Shuai Jiao Federatie, oftewel Chinees Worstelen. Het artikel vind je hier.

Earl Blijd, King of Kung Fu — FNM 05, aug. 2019

In Fighting Network Magazine 05/2019 is een uitgebreid interview opgenomen met Earl Blijd, 'King of Kung Fu'.

Lees meer...

Uit de oude doos: Nordsee Cup Wilhemshaven 1989-94

Werner Westerhoff vond in zijn oude plakboeken een aantal krantenknipsels en foto's uit 1989/1990/1994 over de Internationale Nordsee-Cup in Wilhemshaven, Duitsland.  Bao Trieu en Earl Blijd deden natuurlijk mee aan dit grote, internationale vechtkunstevenement.

Lees meer...

Sportschool van de zwarte panter viert 40-jarig bestaan - DVHN

Het Dagblad van het Noorden (28 maart 2019) schrijft over het veertigjarig bestaan van Bao Trieu onder de noemer "inkijkje in rijkdom kung fu".
Mooie quote: "Hier kun je elke dag een betere versie van jezelf worden".
Je vindt het artikel hier.

Kyra danst als een draak - RTLNieuws

In een mooi artikel van RTLNieuws (5 februari 2019, Chinees Nieuwjaar) legt Kyra uit hoe het is om Drakendanser en Leeuwendanser te zijn, en vertelt Earl meer over de oorsprong hiervan.
Lees interview...

Chinees Nieuwjaar ver-van-mijn-bed show? DVHN

Het Dagblad van het Noorden van 5 februari 2019 heeft Earl Blijd geinterviewd n.a.v. Chinees Nieuwjaar en de Nieuwjaarsviering bij Bao Trieu.
Lees interview...

Mark Horton Sportman van het Jaar 2017

Sifu Mark Horton van Hong Ying is door de gemeente Leiden verkozen tot Sportman van het Jaar 2017! Geheel terecht gezien zijn prachtige prestaties tijdens de WK in China in 2017. En natuurlijk een heel mooie erkenning voor onze mooie sport. Van harte gefeliciteerd, Mark!
Lees meer...

Interview met Earl Blijd

Bij Warrior Supplies verscheen een online interview (Engelstalig) met BTB trainer/coördinator Earl Blijd.
Lees interview...

Viering Chinees Nieuwjaar Den Haag 2017 op CNCNews

 CNCNews was tijdens de Viering van Chinees Nieuwjaar op 28 januari 2017 in Den Haag aanwezig, en nam er een korte video op. Helaas komt de Drakendans van het Bao Trieu Demoteam niet in de video voor, maar een van onze drakendansers —Kitty Oldenbroek— wordt wel in de video geinterviewd.
Bekijk video

Earl Blijd bij Talkshow New Orleans Live (video)

 2016 09 neworleansliveZondag 4 september 2016 was Earl Blijd te gast bij de eerste Live Talkshow in New Orleans Jazz Cafe, Gelkingestraat, Groningen.
Earl werd daar tussen 17:00 en 20:00 uur geinterviewd door Jerry Silvano, programmamaker bij OOG Radio.

Phuc Dinh Tran heeft de talkshow opgenomen; ook de video's die Earl tussendoor heeft laten zien staan online, dus je kunt de hele talkshow nu alsnog bekijken:

Lees meer...

Vechtkunstenaar in hart en nieren

In RINGSPORTS nr. 149 (september 2015) staat een uitgebreid artikel van Jolanda Hennekam over Earl Blijd, Vechtkunstenaar in Hart & Nieren.
(Ringsports, sept. 2015)

Lees meer...

Vallen Verleden Tijd bij OOG TV

In het programma OOG voor Senioren van januari 2015 besteedt OOG TV ruim aandacht aan de cursus Vallen Verleden Tijd, d.m.v. een gesprek met een trainer en een deelnemer. Scroll voor dit item door naar 20:27 - 36:17
Bekijk OOG voor Senioren, januari 2015

Interviews Vallen Verleden Tijd

Voor de Seniorenkrant Groningen maakte Jolanda Hennekam een serie interviews met trainers en deelnemers van de cursus Vallen Verleden Tijd, die Advies in Beweging i.s.m. Bao Trieu speciaal voor senioren verzorgt in Bao Trieu Sportcentrum. Fijn te lezen hoe enthousiast iedereen over deze cursus is!
(Seniorenkrant Groningen | 24 december 2014)
Lees interviews...

Vechtsportleeuw viert feest, DVHN

Ter ere van het 35-jarig jubileum van Bao Trieu / Blijd en Earl Blijd die in november 2014 al 35 jaar aan Wushu doet, werd in het Dagblad van het Noorden het artikel "Vechtsportleeuw viert feest" geplaatst.
(Dagblad van het Noorden, 27 oktober 2014)

Lees meer...

Holland India Exchange in Ringsports

In RINGSPORTS Mixed Martial Arts Magazine van september 2014 (nr. 142, 17e jaargang) stond een kort verslagje van de eerste Holland India Exchange van 11-13 augustus 2014.

Lees meer...

Interview met Earl Blijd, DVHN

Voor de rubriek "180 graden" van het Dagblad van het Noorden wordt Earl Blijd geinterviewd door Marijke Brouwer. Het gaat over de betekenis van kung fu, ook in de kleine dingen van het leven, en hoe dit hem geholpen heeft bij het herstel van zijn auto-ongeluk in 1995. (Dagblad van het Noorden, 2 mei 2011).
Lees meer... 

Ridderschap Earl en Carl Blijd - Antilliaans Dagblad

Ook het Antilliaans Dagblad deed verslag van de koninklijke onderscheiding die Earl en Carl Blijd hebben ontvangen.
Lees hier het artikel.

Carl Blijd over zijn werk - DVHN

Het Dagblad van het Noorden heeft Carl Blijd geinterviewd over zijn werk en over zijn onderscheiding.
Lees hier het artikel (gepubliceerd op 2 mei 2009)

Lintjesregen 2009 - DVHN

In het Dagblad van het Noorden van 30 april 2009 is verslag gedaan van de lintjesregen waarin ook Earl en Carl Blijd onderscheiden zijn. Omdat het voor scheidend burgemeester Jacques Wallage de laatste keer is dat hij de onderscheidingen heeft uitgereikt, vult het verslag deze keer maar liefst twee pagina's.

  • Bekijk hier pagina 1
  • Bekijk hier pagina 2

Radio-interview met Earl Blijd, BOS

Voor het programma Middenweg van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) werd Earl Blijd geïnterviewd. De uitzending is nog te vinden in het radioarchief van de BOS (29 juni 2008).
Lees artikel | Luister naar uitzending

Bloemencorso Eelde

In september 2006 was Bao Trieu betrokken bij het Bloemencorso Eelde; we leverden o.a. mooie kleding en figuranten. De lokale "Dorpsklanken" berichtten hierover (6 september 2006).
Lees meer...

Landenweek thema China

In 2006 werd voor het eerst in 10 jaar weer een Landenweek in Groningen gehouden, deze keer met als thema "China". Natuurlijk was Bao Trieu hierbij betrokken, zo voerden we voor de afsluiting van de Landenweek o.a. een drakendans op. Hiervan stonden fraaie foto's in het Dagblad van het Noorden (17 juli 2006) en de Gezinsbode (19 juli 2006).
Dagblad | Gezinsbode

Nieuwjaarsviering in Wijkkrant Paddepoel

Sacha Landkroon schreef een uitgebreid verslag van Bao Trieu / Blijd's viering van Chinees Nieuwjaar 2006 in de wijkkrant van de wijken Paddepoel en Selwerd (23 februari 2006).
Lees meer... 

Carl Blijd in Amigoe

In oktober 2004 was Carl Blijd op Curaçao om te spreken op een congres over autisme. De Curaçaose krant Amigoe publiceerde een artikel over Carl en zijn aktiviteiten op het gebied van criminele jongeren, agressiemanagement en vechtkunst (25 oktober 2004).
Lees meer...

Viering Chinees Nieuwjaar 2004 - DVHN

Bao Trieu's viering van Chinees Nieuwjaar in januari 2004 (Jaar van de Aap) werd met mooie leeuwendansfoto aangekondigd in het Dagblad van het Noorden (22 januari 2004).
Lees meer... 

Sanda in Leeuwarder Courant

De Leeuwarder Courant interviewde Earl Blijd en Harwin Nederhoed over Sanda, de fullcontact variant van Chinese vechtkunst. Het interview werd gepubliceerd op 5 december 2003.
Lees meer...

Vraag & Antwoord, DVHN

In oktober 2003 organiseerde Bao Trieu een introductie EHBO voor vechtkunsten. Het Dagblad van het Noorden interviewde Earl Blijd hierover, en publiceerde het interview op 21 oktober 2003, in de rubriek "Vraag & Antwoord".
Lees meer...

Bellen met Earl Blijd, Volkskrant

Op de achterkant van het Volkskrant Magazine (zaterdagse bijlage bij de Volkskrant) stond een tijd lang de rubriek "Bellen met ....".  Astrid Teunissen interviewde hiervoor Earl Blijd; het resultaat werd in mei 2001 in Volkskrant Magazine gepubliceerd.
Lees meer ...

Wushu Seminar Ahlen

In Ahlen (Duitsland) gaf Bao Trieu op 4 en 5 december 1998 een seminar Chinese Vechtkunst. De lokale Ahlener krant deed hiervan verslag.
Lees meer ...

Spreuk BTB