BTB Workshops

Bao Trieu / Blijd organiseert regelmatig workshops over Chinese vechtkunsten en aanverwante activiteiten. Hieronder vind je meer informatie over deze workshops.

Verslag Workshop Kalligrafie/Chinees schilderen Tian Wei 10 dec 2023

Op zondag 10 december 2023 organiseerde Bao Trieu / Blijd een workshop Kalligrafie / Chinees schilderen, onder leiding van professor Tian Wei. Lotte Huizinga was erbij en schreef onderstaand verslag; Steven Krol maakte weer een prachtige serie foto's - je vindt ze hier op Facebook. 

Lees meer...

Video Workshop Miao Dao 18-09-2022

Op 18 september 2022 gaf Yulong Blijd een workshop Miao Dao in Bao Trieu Sportcentrum. Naast een aantal BTB-deelnemers waren er twee bijzondere gasten: sensei Thijs Boerema en oud-BTB'er Marcel Westerdiep. Beiden lieten zien hoe in de Japanse vechtkunst Iaido met het zwaard wordt omgegaan. Filmer Rafael Nahafahik legde de workshop in een prachtig filmpje vast.

Lees meer...

Workshop Hui Chun Qigong - Ismet Himmet

Op 14 november 2021 organiseerde Bao Trieu een dubbele workshop Hui Chun Qigong, online gegeven door Ismet Himmet
Hieronder vind je een foto-verslag, en de eerste reacties van een aantal deelnemers.
Met dank aan Steven Krol voor zijn prachtige foto's!

Lees meer...

Workshops Jade Xu en David Torok

Op 30 en 31 maart 2019 gaven Jade Xu en David Torok twee dagen lang workshops bij Bao Trieu. Prachtig om te zien hoe goed er (met humor!) les werd gegeven en hoe hard iedereen aan het werk was!
Je kunt de workshops terugzien op video, of het verslag van de workshops lezen.

Internationale Wushu Exchange / Workshops George Tsimpinoudakis

In het weekend van 8 t/m 10 december 2017 vond een speciaal evenement plaats bij Bao Trieu: een Internationale Wushu-uitwisseling met de Griekse Wushu  Academie! Wushu-meester George Tsimpinoudakis en zijn senior leerling Andreas Psychalis waren op bezoek bij Bao Trieu en geven een aantal bijzondere workshops. Kor Kuiper (1) en Jelle de Vries (2) schreven beiden een verslag.
Lees verslag 1 | Lees verslag 2

Workshop Braziliaans Jiu-Jitsu door Augusto Ferrari

Op 20 februari 2017 organiseerde Bao Trieu een workshop Braziliaans Jiu-Jitsu onder leiding van Augusto Ferrari, een goede bekende van onze jaarlijkse trainingsweekenden. Barry van Dorsen was erbij en doet enthousiast verslag.

Lees meer...

Workshop Braziliaans Jiu Jitsu o.l.v. Augusto Ferrari

Op zondag 9 oktober 2016 gaf Augusto Ferrari een workshop Braziliaans Jiu Jitsu bij Bao Trieu. Ying Hao deed mee en doet verslag.
Lees meer...

Workshops 15 jaar Spicastraat

In september 2016 was het 15 jaar geleden dat Bao Trieu haar intrede aan de Spicastraat deed. Dit werd op echte BTB-manier gevierd: met een serie Wushu-workshops op zaterdag 24 september. Kitty Oldenbroek doet verslag.
Lees meer...

Workshop Bian Gan

De Chinees Xiangyu Li studeert in Groningen en traint bij Bao Trieu. Hij beheerst een zeldzame stokvorm: een korte variant van de stok, die zijn oorsprong vindt bij de schaapherders in Noord-Oost China. In januari 2013 gaf Xiangyu een workshop waarin het gebruik van deze schapenstok toelichtte. Jan Bloem doet verslag.
Lees meer ...

Workshop Leeuwendans

Op zaterdag 17 september 2011 organiseerde Bao Trieu / Blijd een workshop Chinese Leeuwendans, gevolgd door een optreden waarin het geleerde getoond kon worden.
Lees meer ...
Bekijk Stormblast' fotoverslag...

Workshop BJJ met Augusto Ferrari

In september 2010 gaf Augusto Ferrari een workshop Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) bij Bao Trieu. Patrick van Neerden was erbij, en doet enthousiast verslag. "De vaardigheid en het instinct van deze man om alle beperkingen van het menselijk lichaam uit te buiten in een grondgevecht, zijn ongekend."
Lees meer ...

Workshop Chiu Chi Ling

In januari 2010 gaf Grootmeester Chiu Chi Ling een seminar Hung Gar bij Bao Trieu. Sifu Chiu Chi Ling ziet het promoten van Hujng Gar als zijn belangrijkste taak. Niet alleen geeft hij daarvoor workshops en seminars, maar hij heeft ook in meer dan 60 Kung Fu films gespeeld.
Lees meer ...
Bekijk de seminar poster ...

Workshop Graffiti

In juni 2009 gaf graffiti- en breakdance-artist Dikkie drie graffiti-workshops van 2 uur. Vooral de jeugd van Bao Trieu heeft zich hierbij uitgeleefd, met prachtige resultaten!
Lees meer ...

Seminar Leeuwendans

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Bao Trieu Sportcentrum —onze nieuwe lokatie aan de Spicastraat— organiseerde Bao Trieu / Blijd in september 2002 een Seminar Chinese Leeuwendans. De deelnemers leerden hier het eerste stuk van de leeuwendans: 'de groet', inclusief bijbehorende muziek op trommel, bekkens en gong.
Lees meer ...

Dia di Horda - Capoeira

In november 2002 gaf Mestre Gildo Valú met "Dia di Horda" een workshop Capoeira bij Bao Trieu / Blijd. Arnold Baldé doet enthousiast veslag van deze bijzondere middag met een volle zaal met beginnende en ervaren Capoeiristas.
Lees meer ...

Hora Capoeira

Tijdens BTB's jaarlijkse trainingsweekenden is capoeirista Mestre Gildo Valú al jaren vaste gast. In 2002 gaf Mestra Valú weer een workshop Capoeira bij Bao Trieu. Deze keer had hij een heel demoteam meegenomen, dat eerst bij de workshop assisteerde en vervolgens in Hora Capoeira een schitterende demonstratie gaf.
Na het workshop-verslag volgt een artikel met achtergrondinformatie over de prachtige vechtkunst Capoeira.
Lees meer ...

Spreuk BTB