BTB'ers op reis

Veel BTB'ers maken verre reizen, wonen een periode in een ver buitenland of maken op een andere manier interessante dingen mee. Een aantal van hen heeft daarvan speciaal voor Bao Trieu verslag gedaan. Hieronder kan je lezen hoe het hen vergaan is.

Frank Manting wint Anner Award

Frank Manting, BTB'er en lid van het demo-team, heeft in juni 2023 als student-ondernemer de Anner Award gewonnen met zijn product E-Motion Chair, een slim zitkussen voor mensen met dementie. Ook werd hij 3e bij de Rabo Ondernemersprijs. 

Lees meer...

Earl en Yulong op Curacao

Earl en zijn zoon Yulong brachten de kerstvakantie van 2019 door op Curacao, i.v.m. het 60-jarig huwelijk van de ouders van Earl.
Lees meer... 

Douwe traint in Thailand

Ex-BTB'er Douwe was eind 2018 twee maanden in Thailand, en trainde daar o.a. Muay Thia, Muay Chaiya en Krabi Krabong (stokvechten en dubbel zwaard).
Lees meer...

Rogier naar China

Rogier maakte met zijn middelbare school een excursie naar China, en bezocht daar o.a. Chengdu, beklom Yulong Mountain (zonder extra zuurstof!) en verbleef bij een gastgezin in Shenzhen.
Lees meer...

Ronja in Maleisië

Ronja was in april 2019 in Maleisië. Ze zag en beleefde er veel, en schrijft over steden, eilanden, tempels, wandelingen, plantages, apen, duizendpoten, een enge touwbrug en nog veel meer.
Lees meer...

Annet in India

BTB'er Annet Linders was in december 2018 in India voor de bruiloft van haar vriendin. Ze vertelt over de verschillende ceremonies die ze daar heeft meegemaakt.
Lees meer...

Jouayria is kinderburgemeester!

Ook Jouayria is met een heel bijzondere reis begonnen: zij is een jaar lang kinderburgemeester van Groningen! Met een prachtig motto: "Niet jij, niet ik, maar wij. Wij zijn de toekomst!"
Lees meer...

Jelle in Soedan / Noeba worstelen

Jelle was in het najaar van 2018 in Soedan, en bezocht daar met zijn vrienden een Noeba-worstelen-evenement. Een indrukwekkende ervaring!
Lees meer...

Dragon Wedding!

Myrthe begon in mei 2018 met een heel bijzondere reis: ze trouwde met Ronald. Op hun bruiloft kwam tot haar grote verrassing opeens een Draak binnen...
Lees meer...

Gijs goes to Thailand

BTB'er Gijs Brugmans was in het voorjaar van 2018 in Thailand, en trainde daar bij een Muay Thai school.
Lees meer...

Jelle in Cuba

BTB'er Jelle de Vries ging in januari 2018 naar Cuba voor muziek, dans en cultuur, maar kwam allereerst in de Chinese wijk in Havana terecht...
Lees verslag...

Melissa in Zuid-Afrika

BTB'er Melissa Husada loopt de laatste maanden van 2017 stage in Zuid-Afrika. Ze schrijft hierover:

Op dit moment ben ik in Zuid-Afrika voor een van de coschappen die ik moet lopen voor de studie Geneeskunde. Deze stage duurt 8 weken en daarna heb ik nog 4 weken om rond te reizen in Afrika. Ik ben dus in totaal bijna 3 maanden van huis.

Lees meer...

CHINA TRIP van Earl, Yulong en Kitty

In de zomer van 2016 is BTB trainer/coördinator Earl Blijd zes weken naar China geweest. De eerste drie weken waren zoon Yulong Blijd en BTB'er Kitty Oldenbroek ook aanwezig. Een prachtige ervaring!
Lees meer...

Elisa in Zwitserland

BTB'er Elisa Thiescheffer is een echte wereldreizigster. Tijdens haar marketing-stage in het stadje Biel in Zwitserland heeft ze aan kickboxen gedaan. Voor Bao Trieu Nieuws beschrijft ze haar ervaringen.
Lees meer...

Jelle in Afrika

BTB'er Jelle de Vries is inmiddels een aantal keren in Afrika geweest. Voor Bao Trieu heeft hij verslag gedaan van zijn bezoek aan Conakry in Guinee (dat hij in 2015 voor de tweede keer bezocht) en zijn nieuwjaarsviering in Bubaque, voor de kust van Guiné-Bissau (2016), waar hij o.a. de lokale held en muay thai bokser Adelino da Costa ontmoet.  Vanuit zijn master culturele antropologie heeft Jelle veel aandacht voor de betekenis van dans voor jongeren; daarnaast beschrijft hij indringend zijn belevenissen en ervaringen.
Lees meer over: Conakry | Bubaque

Earl terug op Curacao

Om de verjaardag van zijn vader te vieren was Earl Blijd in april 2016 een week terug naar Curacao. Het werd een warm familiegebeuren, waar Earl fijn kon uitrusten en zwanger Percy Werners als vanouds weer prachtige foto's maakte.
Lees meer...

Rinsje in Colombia

Tijdens haar reis in Zuid-Amerika bezocht BTB'er Rinsje Kleistra in Columbia de regio Chocó, "de mooiste regio waar ik tot nu toe in mijn leven geweest ben". In Bao Trieu Nieuws (juni 2015) beschrijft Rinsje wat Chocó zo bijzonder maakt.
Lees meer...

Marcel in Peking

BTB'er Marcel Westerdiep maakte voor zijn werk een reis naar Beijing en Shanghai. In drie delen doet hij levendig verslag van zijn bezoek aan o.a. meerdere Hutongs, de verboden stad, de lange muur, en een hippe nachtclub. Ook vertelt hij hoe hij van een abt toestemming krijgt een oude, enorme trommel te bespelen. En dan is er natuurlijk nog dat heerlijke eten...
Lees meer: deel 1 | deel 2 | deel 3

Ben op bezoek bij Bao Trieu Croatia

"Grote Ben" was in de zomer van 2003 op vakantie in Kroatië, bezocht daar Damir Doric en de andere leden van (destijds) Bao Trieu Kroatië en gaf hen een aantal trainingen. Damir doet hiervan verslag.
Lees meer...

Nienke in Noorwegen

Nienke Gerkes werkte in 2003 een tijd als serveerster/kamermeisje/manus-van-alles in Geiranger in Noorwegen. Voor Bao Trieu vertelt ze hoe haar eerste maand is verlopen.
Lees meer ...

Esther in Australië

BTB'er Esther Maring vertrok in 2002 voor een aantal maanden naar Australië, deed daar veel aan paardrijden en werkte o.a. als cow girl. Ze vond het een fantastische ervaring: live your dreams!
Lees meer...

Magiel in China

BTB'er Magiel Janson woonde vanaf het jaar 2000 een aantal jaren in China. Hij gaf daar Engelse les,  maakte van alles mee, en deed daarvan drie keer verslag.
Lees meer: verslag 1 | verslag 2 | verslag 3

Panter terug op Curaçao

In december 1999 vond op Curaçao een reünie plaats van de familie Blijd, ter ere van het 40-jarig huwelijk van dhr. en mw. Blijd. Earl Blijd was daar natuurlijk bij, en zo was de Panter weer eens terug op zijn geboorte-eiland.
Lees meer ...

Spreuk BTB