Kids

kids_lintBao Trieu / Blijd kent een actieve jeugdgroep. Zowel kinderen (6 - 12 jaar) als jongeren (13 - 18 jaar) trainen hard en beoefenen het Wushu met veel plezier. Het Jeugd-demoteam treedt ook zeer regelmatig op.

Op deze pagina vind je informatie die speciaal bedoeld is voor onze kids. Verder kan je natuurlijk kijken bij de informatie over de Jeugdkampioenschappen Wushu / KungFu die we elk jaar in december organiseren. Veel leesplezier !

Kleine Draakjes & Waterballen

Het warme weer op 12 juni 2023 was aanleiding om op een bijzondere manier met de Kleine Draakjes (4 - 6 jarigen) te gaan trainen: met waterballen! 

Lees meer...

Jairo nieuwe kinderburgemeester Groningen?

In 2018/2019 was BTB Jeugdlid Jouayria een jaar lang Kinderburgemeester van Groningen. Voor de periode 2021/2022 zou BTB Jeugdlid Jairo graag deze functie vervullen. Hieronder vertelt hij waarom. Je kunt op hem stemmen van 18 juni t/m 2 juli 2021.

Lees meer...

Opdrachten April 2020

2020 04 jeugdzoek1Nu alle BTB jeugdleden thuis moeten blijven, hebben jullie ook de tijd om eens goed op de Bao Trieu website rond te neuzen. Daar staat namelijk heel veel informatie op! 
Speciaal voor jullie heeft Earl een opdracht met vragen gemaakt. We zijn benieuwd naar jullie antwoorden! En zien jullie natuurlijk graag bij de online trainingen!

Lees meer...

Leeuwendans uitgelegd!

Wil je weten hoe het precies zit met de Chinese Leeuwendans?  Dit mooie artikel legt in duidelijke plaatjes uit hoe een leeuw eruit ziet, wat het verschil is tussen een leeuw en een draak (goed onthouden!), wat waarvoor staat in een leeuwendans, en wat je wel en wat je niet moet doen.
Lees meer...

De Parel van de Draak-Leeuw

2009_oxHoe de draak zijn parel verloor, en voor altijd leeuw moest blijven...  Een verhaal over de stenen leeuwen in de Chinese stad KaiFeng.
Lees meer ...

Meidan, een meisje dat Drakendochter werd

Meidan is een weesmeisje dat door haar goede daden uiteindelijk als dochter wordt opgenomen in het gezin van de Drakenkoning. Het verhaal hoe de piek van de VijfDrakenBerg bij de Chinese stad XuanPing zelfs naar haar werd vernoemd.
Lees meer ...

GuanYin en de dochter van de Drakenkoning

Drakenprinses Longnu gaat stiekum naar het Vis-Lantaren Festival in de mensenwereld. Daar landt per ongeluk water op haar hoofd, en verandert ze in een grote spartelende vis. Gelukkig biedt boddhisatva GuanYin uitkomst...
Lees meer ...

De Drakenkoning en de Bamboe-fluitspeler

Een visser bij de VijfVingerBerg kan zo prachtig spelen op zijn bamboefluit, dat de Drakenkoning uit de Zuidzee hem uitnodigt om op het paleis les te komen geven aan zijn zoon. Als de fluitspeler weer terug gaat blijkt hij wel heel bijzondere geschenken gekregen te hebben...
Lees meer ...

Kleurplaat Chinees Eten...

Verbind de lijntjes en ontdek wat er op de tekening staat. Daarna kan je 'm natuurlijk mooi inkleuren...
Klik hier ...

Kleurplaat Apenkoning

Ken je SunWuKong, de Chinese Apenkoning? Dit is een mooie kleurplaat van hem...
Klik hier ...

Hoe de Steenaap Apenkoning werd...

De slimme Steenaap weet zich op te werken tot Apenkoning. Hij wordt onsterfelijk door stiekum een drankje van Lao-Tzu te drinken, en steelt de wonder-perziken die bedoeld zijn voor de goden. Maar uiteindelijk moet hij toch in de Boeddha zijn meerdere erkennen.
Lees meer ...

Hoe vuurwerk is ontstaan...

Wist je dat in China al meer dan tweeduizend jaar vuurwerk wordt gebruikt?
Lees meer ...

Het verhaal van de Apenkoning

'De Reis naar het Westen' is een van de belangrijkste verhalen van China. In dit verhaal speelt SunWuKong, de Apenkoning, een belangrijke rol: een slimme figuur, met allerlei magische krachten.
Lees meer ...

Kung Fu op de KunstKidsDag

Tijdens de KunstKidsDag aan het Wessel Gansfort College konden leerlingen deelnemen aan een introductieles Kung Fu. Een fotoverslag.
Lees meer ...

Jeugd-demoteam in Roden

Op de 'Dag van het Kind' (Tweede Pinksterdag / 28 mei 2007) gaf het Jeugd-demoteam van Bao Trieu/Blijd een spetterende demo bij het museum Kinderwereld in Roden. Een fotoverslag.
Lees meer ...

Waarom de Haan 's ochtends kraait...

Vraag je je ook wel eens af waarom de haan iedere ochtend kraait? Dit verhaal uit Tibet vertelt hoe de adelaar en de haan samen uit drinken gaan, niet kunnen betalen, en dan ...
Lees meer ...

Kids-boeddhisme op het internet

Het boeddhisme is een van de belangrijkste godsdiensten/zienswijzen in China. Dit artikel beschrijft een aantal websites die informatie over het boeddhisme geven die speciaal is bedoeld voor kinderen.
Lees meer ...

Chinees leren voor kinderen

SunRise is een nieuwe, innovatieve methode, die er speciaal op gericht is om jongere kinderen (4 - 7 jaar) Chinees te leren. De methode wordt vanaf zomer 2007 in Groningen onderwezen.
Lees meer ...

Spreuk BTB