Jairo nieuwe kinderburgemeester Groningen?

In 2018/2019 was BTB Jeugdlid Jouayria een jaar lang Kinderburgemeester van Groningen. Voor de periode 2021/2022 zou BTB Jeugdlid Jairo graag deze functie vervullen. Hieronder vertelt hij waarom. Je kunt op hem stemmen van 18 juni t/m 2 juli 2021.

 

2021 06 jairoJairo houdt van sporten, hij traint bij Bao Trieu / Blijd met veel plezier. Hij is druk aan het oefenen met zijn vormen. Ook houdt hij veel van buiten spelen met andere kinderen. Nieuwe vrienden maken, leuke nieuwe spelletjes spelen met elkaar. Hij wil graag dat ieder kind in Groningen het net zo leuk gaat vinden om buiten te spelen als hij. Daarom heeft hij bedacht om buiten kastjes op te hangen (net als die met boeken die je al op verschillende plekken kunt zien) met buiten speelgoed. Zoals een bal, springtouw, pionnen, stoepkrijt en ideeën voor spelletjes met elkaar. Zo kunnen kinderen hier wat uit gebruiken wanneer ze buitenspelen.

Ook zou Jairo graag wat extra's willen doen voor de kinderen uit het AZC. Gevlucht uit hun eigen land voor geweld, armoede en meer ellende. Hij zou deze kinderen ook graag willen betrekken bij het samen spelen en sporten. Deze kinderen een kans geven om weer kind te kunnen zijn en even niet te hoeven denken aan alle nare dingen in hun leven. Hij wil graag kinderen uitnodigen om een keer mee te gaan naar Kungfu of om met elkaars familie eens een keer te eten. Zo kunnen ook deze kinderen genieten in Groningen en kunnen we leren van elkaars culturen.

Jairo’s slogan: ‘Er gaat niets boven buitenspelen in Groningen, met alle kinderen in Groningen !

Stem nu dus op Jairo voor Kinderburgemeester Groningen!

 

Spreuk BTB