Earl en Carl Blijd - Ridder in de Orde van Oranje Nassau !

jub ridders felOp 29 april 2009 heeft burgemeester Wallage Earl en Carl Blijd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau verheven. In dit nieuwsbericht kan je terugzien hoe Wallage Earl en Carl heeft toegesproken, en een kort verslag van deze gedenkwaardige dag lezen.
Wushu-vereniging Bao Trieu / Blijd feliciteert Earl en Carl van harte met deze maatschappelijke erkenning voor het werk dat ze de afgelopen jaren hebben verzet. Vanzelfsprekend zijn we als vereniging erg trots dat we nu door twee heuse ridders worden aangevoerd!
Lees meer ... (inclusief video's!)

Video's

Er zijn verschillende filmpjes over de huldiging van Earl en Carl:

2009_ridder_felicitaties

Earl en Carl ridder! Een kort verslag

Het volledige verslag in Bao Trieu Nieuws vind je hier.
Eindelijk dan vandaag de grote dag, waarop Earl erachter zou komen dat niet alleen Carl maar ook hij een lintje zou krijgen, en Carl erachter zou komen dat niet alleen Earl maar ook hij tot ridder gepromoveerd zou worden. Het werd ook wel tijd, want zo langzamerhand wisten eigenlijk al teveel mensen van het dubbelspel dat al weken aan de gang was, en waren er al wat versprekingen geweest (die met enige moeite nog weer "recht"gezet konden worden) -- kortom, het kaartenhuis begon al af te brokkelen. Maar gelukkig waren Earl en Carl zo vol overtuiging voor elkaar een lintje aan het regelen, dat ze aan de optie dat dit ook voor henzelf het geval zou kunnen zijn eigenlijk niet toekwamen. En zo gebeurde het dat beiden er pas in het stadhuis achterkwamen dat ze een lintje kregen - precies zoals het hoort!

Earl en Carl waren om 11 uur ter plekke om -zoals ze beiden dachten dat de ander dacht- een gesprek met de burgemeester te hebben over de drakendans die bij zijn afscheid opgevoerd gaat worden. De uitgenodigde gasten (15 per persoon) waren strak geinstrueerd om zich tot die tijd niet in de buurt van het stadhuis te vertonen - helaas liep dat net niet helemaal goed, maar blijkbaar was dat nog geen aanleiding voor de heren om echt achterdochtig te worden. Om kwart over 11 was iedereen binnen, en werden Earl en Carl met Yulong (zoon van Earl) en Els (vrouw van Carl) naar de eerste rij gemanoevreerd - tja, toen was er geen ontkomen meer aan, en hadden beiden door hoe de vork werkelijk in de steel zat.

Earl was als eerste aan de beurt, direct gevolgd door Carl. Burgemeester Wallage heeft hen beiden erg mooi toegesproken - erg knap hoe die man een persoonlijk woord naar iemand kan richten en daarbij in een paar minuten de essentie weet te raken. Op de YouTube-filmpjes die hier boven staan kan je dat -met dank aan filmer Jan- nog eens terug horen. Voor Yulong duurde het daarna een beetje lang, maar gelukkig had hij een fototoestel bij zich en kon hij ondertussen mooie foto's maken van de burgemeester en van het boeket bloemen dat Earl had gekregen.

Aan het eind van de ceremonie kwam nog even een prachtig moment: Wallage sloot af met de opmerking dat ter afronding twee bijzondere dingen zouden gebeuren. Het carillon van de Martinitoren zou spelen, speciaal voor een geridderde die zich sterk inzet voor de Martinikerk. En wushu-vereniging Bao Trieu / Blijd zou een leeuwendans opvoeren. Beide broers keken elkaar hierbij stomverbaasd aan: "Dat heb ik niet geregeld, weet jij hiervan?" Prachtig!
Terwijl het carillon speelde stelde het leeuwendansteam zich in allerijl op. Het werd een ouderwetse leeuwendans, in de stijl van meester Trieu. De leeuw (met Marcel in de kop en Ricardo achter) improviseerde erop los, ondersteund door muziek van Christiaan, Ben, Ramona en Jente, en ontrolde daarbij een grote zeildoekposter. Dat was nog een aardig geregel geweest, om foto's van Earl en Carl te krijgen waarbij ze er niet al te martiaal dan wel vakantie-achtig op zouden staan. Maar met behulp van broer en zwager en de photoshop-kwaliteiten van Niels kwam dat allemaal prima in orde.

Na de leeuwendans begon de receptie. Daar werd heel wat bij gelachen, want de broers wilden natuurlijk wel weten hoe ze in de luren waren gelegd. Helaas moesten daarna toch een aantal mensen weg, maar het grootste deel van de gasten ging vervolgens mee naar Hock Sieng. Daar kregen Earl en Carl een verkleinde canvas-versie van de poster die in het stadhuis was vertoond (en die in sportschool komt te hangen), en overhandigde Yulong een pakje namens oom Jarl (de derde broer), met daarin twee t-shirts die de heren onder een brede grijns toch maar aantrokken. De tekst was dan ook wel heel erg toepasselijk "Mijn broer is een ridder" ! Ook andere gasten overhandigden een aantal kado's. Daarna was het tijd voor eten. Het was weer overheerlijk!

Na het eten trokken Earl en Yulong naar de sportschool - er moest immers vanaf 4 uur weer gewoon les gegeven worden! Earl werd daarbij wel verrast door de versieringen die Niels en Lin daar 's ochtends hadden aangebracht, en dan natuurlijk vooral het felicitatie-spandoek van Niels. Earl had nog net de tijd om zijn ridder-versierselen op een bankje te leggen voordat de lessen begonnen. Al werd er deze keer begrijpelijkerwijs toch wel wat minder hard getraind dan anders ;-)

In de pers

In de pers zijn verschillende artikelen verschenen over de onderscheiding van Earl en Carl Blijd.

Zie verder ook het verslag van deze dag op de oude BTB-website

Spreuk BTB