Introductie KungFu bij Rebound Groningen

In het voorjaar van 2015 heeft Bao Trieu weer een serie van drie introductielessen KungFu gegeven bij Rebound Groningen. Louwrens Dreise van Rebound schreef er de volgende enthousiaste evaluatie over:

 

Rebound Groningen probeert uitval van leerlingen die door gedragsproblemen uit het regulier Voortgezet Onderwijs dreigen te vallen te voorkomen. Tijdens de Rebound opvang volgen deze leerlingen onderwijs verzorgd door de plaatsende school en begeleid door Rebounddocenten. Ze krijgen gedragstrainingen, ze worden individueel gecoacht en ze krijgen sportactiviteiten aangeboden.
De leerlingen krijgen sportactiviteiten aangeboden om zich te kunnen oriënteren op de verschillende sporten, die er zijn in stad. Daarnaast worden de normen en waarden van de sport op hen overgebracht. Verder leren ze omgaan met iemand van buiten Rebound, die voor de groep staat.
Elke week krijgen zij één uur sport aangeboden in een cyclus van drie weken. Na die drie weken krijgen zij weer een andere sport/activiteit aangeboden.

Eén van de sporten die de jongeren van Rebound Groningen geregeld volgen is Kung Fu bij Bao Trieu/Blijd. De leerlingen krijgen hier Kung Fu trainingen van Earl Blijd. Tijdens deze training leren zij om met respect met elkaar om te gaan en leren zij verschillende technieken van Kung Fu. Daarnaast leren ze dat het hier gaat om beheersing, zelfbeheersing.
Rebound Groningen is zeer tevreden over de begeleiding, die de leerlingen krijgen tijdens deze lessen. Door de rust, de kennis en de vaardigheden van Earl Blijd met betrekking tot onze leerlingen hebben wij volledig vertrouwen in hem. Vandaar dat Rebound Groningen ieder schooljaar weer geregeld de trainingen volgt bij Bao Trieu/Blijd.

Spreuk BTB