Taiji Grootmeester Tang Wei overleden

Tot ons grote verdriet bereikte ons het bericht dat Taiji Grootmeester Tang Wei op woensdag 29 mei 2024 overleden is. Tang Wei werd geboren in Nanjing (China) op 26 december 1934. Hij mocht 89 jaar worden.

Tang Wei kwam in 1989 naar Nederland, en heeft het eerste jaar van zijn verblijf hier lesgegeven bij Bao Trieu / Blijd, toen nog aan het Boterdiep. Daarna verhuisde hij naar Amsterdam, maar een groep enthousiaste Groningse leerlingen wist hem over te halen nog iedere week een avond naar Groningen te komen om les te blijven geven. Dat heeft hij ruim 30 jaar (!) volgehouden, tot hij in 2019 de knoop doorhakte en besloot te stoppen. Een aantal gevorderde leerlingen hadden ondertussen in overleg met Tang Wei de School of Taiji Groningen opgericht om lessen in zijn stijl door te blijven geven. Op 1 maart 2020 organiseerden zij samen met Earl Blijd een afscheidsbijeenkomst voor Tang Wei in Bao Trieu Sportcentrum, wat de cirkel van de lessen van Grootmeester Tang Wei in Groningen prachtig rond maakte. 

Het afscheidsfeest werd druk bezocht door een groot aantal oude en nieuwe leerlingen van Grootmeester Tang Wei. Het demoteam van Bao Trieu / Blijd gaf een prachtige drakendans, en een aantal leerlingen van Tang Wei lieten hun taiji-vormen zien.

In een van de uitgaven van Bao Trieu Nieuws verscheen het artikel 10 vragen voor Taiji Grootmeester Tang Wei.  

Voor de afscheidbijeenkomst heeft Earl aan kunstenares Zhen Tian gevraagd om tekeningen te maken n.a.v. een aantal foto's van Tang Wei. Met toestemming van Zhen Tian laten we deze hieronder zien - helaas heeft Zhen Tian op dit moment geen website (ze heeft aan Minerva gestudeerd, en woont nu in China), maar je kunt haar via Earl bereiken.

klik op een afbeelding om deze te vergroten.

tw tekening gezichttw tekening yinyangtw tekening zijwaartse standtw tekening arm hoog laag tw tekening been hoog opzij   tw gezicht en tekening
  

 

Spreuk BTB